🚚 Gratis Levering i DK ved køb over 399 DKK

KAFFEBØNNER I SÆRKLASSE

Kaffe betyder alverden for os, og derfor går vi meget op i, hvor vores kaffe kommer fra. Vi arbejder meget omhyggeligt med udvælgelsen af vores kaffe, samt hvilke kaffefarme vi samarbejder med. Det gør vi til dels for at sikre at vores kunder får de bedste kaffebønner, men samtidig også for at forbedre vilkårene for de lokale kaffefarmere og naturområder. Af samme grund er alle vores kaffer single-estate speciality kaffe, hvilket vil sige at kaffen kommer fra specifikke kaffefarme eller kooperativer med fuld sporbarhed. På denne måde ved vi præcis, hvor den enkelte kaffebønne kommer fra og har mulighed for at arbejde med dens oprindelse. Kaffebønnens rejse begynder hos vores lokale samarbejdspartnere, og fortsætter hele vejen til Middelfart i Danmark, hvor vores egen kafferister, Malu, håndrister kaffen, så du hver gang kan nyde en helt ekstraordinær kop kaffe hjemme hos dig selv.

Med bæredygtighed for øje har vi siden januar 2019 i fællesskab med WeForrest og Plastic Bank opnået en 100% CO2 og plastik neutral produktion, hvor vi samtidig kun anvender lokal vindmølle energi til alle elementer i produktionen. Det betyder blandt andet at vi i samarbejde med Plastic Bank opsamler 1 kg plastik fra naturen, for hver gang vi anvender 1 kg plastik i vores produktion. På samme måde planter vi træer i Zambia i fællesskab med organisationen WeForrest, for at kompensere for vores produktions CO2 udledning. Med disse nye bæredygtige initiativer kan du købe vores hele bønner kaffe med god samvittighed!
 
Læs mere omkring vores bæredygtige initiativer her.

KAFFEBØNNER FRA BRASILIEN, BOLIVIA OG MANGE FLERE LANDE

Lad os tage dig med på en rejse gennem vores univers af enestående gourmet kaffe og find din egen personlige favorit.

Vores brasilianske kaffe stammer fra Minas Gerais regionen i det sydøstlige Brasilien. Mere specifikt, har kaffen sin oprindelse i byen Carmo de Minas, som er ekstraordinært dedikeret til gourmet kaffe da byen primært består af kaffe farmere. ASCARIVE blev etableret i 2008 med det formål at producere gourmet kaffe under ordentlige forhold der tillader de små farmere at øge deres indtægter, samt anderkendelse af produkternes kvalitet, produktion efter etiske standarder, værne om miljøet.

Vores colombianske kaffe er fra El Porvenir, en farm i Huila regionen i det sydvestlige Columbia. Farmen blev grundlagt af Rubiangel Peña España i 1990, og han har en passion om at forbedre bæredygtigheden og bevare det gode liv for farmere i området. Af samme årsag blev Rubiangel en af grundlæggerene bag ASPROCUBARRAL, samt bestyrelsesmedlem af ”Cooperative of coffee Growers of Meta”, hvori begge disse organisationer arbejder på at forbedre bæredygtigheden.

Vores kenyanske kaffe er håndplukket ved RUMUKIA og KABARE farmene i Nyeri regionen i det central højland af Kenya. Rumukia Cooperative Society består af 8 vaskestationer placeret rundt omkring i byen Mukurwe-ini. Rumukia har et ekstraordinært team som controllere og forsikre kvaliteten af kaffen. The Kabare Farmer's Cooperative Society består ligeledes af 11 vaskestationer i byen Kabare. I 2017 var Kabare’s kaffe rangeret som nr. 4 på Coffee Review’s Top 30 list, med 97 ud af 100 points.

Vores bolivianske kaffebønner kan spores tilbage til CIAPEC, en farm i Caranavi regionen af det vestlige Bolivia. CIAPEC er en organisation bestående af 137 kaffe familier, som blev grundlagt i april 2003. Familierne ønskede ikke længere at være en del af den industrielle masse produktion af kaffe, som ikke skænkede miljøet en tanke. Disse familier er nu meget engagerede hvad angår bæredygtighed, samt at sikre at alle farmere får en passende betaling, så de har mulighed for at forsørge sig selv og deres familier. CIAPEC bestræber sig på at hjælpe miljøet og har af den grund omstruktureret produktionen til at være 100% økologisk og stoppe anvendelsen af toksiner.

Vores peruvianske kaffe har sin oprindelse i COOPAFSI farmen i Cajamarca regionen i det nordvestlige Peru. Siden COOPAFSI blev etableret i 1969 har de haft fokus ligestilling mellem mænd og kvinder. COOPAFSI fremstiller og promovere de kvindelige farmere og deres rolle i industrien. De grundlagde i 2016 en komité, som var ansvarlig for at distribuere lån the farmerne.

Vores kaffe bønner fra Costa Rica stammer fra kaffe-regionen Tarrazu, som er bredt anderkendt for sin høje kvalitet hvad angår kaffe. Vores bønner kan spores tilbage til farmen COOPEDOTA, som blev grundlagt i 1926 på grund af farmernes manglende viden omkring agronomi.

HELE BØNNER UDVALG

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

DERFOR SKAL DU VÆLGE HELE KAFFEBØNNER

Ved at vælge hele bønner frem for formalet kaffe forlænger du kaffens levetid, aroma og smag. Formalet kaffe skal helst drikkes inden for 14 dage, da aromaerne ellers forsvinder hurtigt efter at kaffebønnerne er blevet kværnet. Hvis man derimod køber hele kaffebønner og kværner dem selv, kan kaffebønnerne holde sig meget længere, selv efter at posen er blevet åbnet. Det vil sige at man får meget mere smag og aroma ud af sin kaffe, hvis man kværner kaffebønnerne selv.

FRISKRISTEDE KAFFEBØNNER ER NOGET HELT SÆRLIGT

Selvom vores kaffe kommer fra alle hjørner af verdenen, så rister vi vores kaffebønner med omhu på vores eget lokale risteri i Middelfart på Fyn. Kaffen håndristes på daglig basis af vores egen kafferister, Malu, for hele tiden at holde vores kaffebønner friske, og bibeholde kaffens herlige aroma og smag bedst muligt. Så uanset om man er mest til espresso, filter eller stempelkande, så er du sikker på at få luksus kaffebønner af høj kvalitet.

HVORDAN SKAL KAFFEBØNNER OPBEVARES?

Opbevar lufttæt

Hele kaffebønner holder sig bedre en kaffe som er formalet, og kan holde sig helt op til 3-4 uger hvis kaffebønnerne opbevares korrekt.

Opbevar dine kaffebønner i en lufttæt beholder, så kaffen undgår kontakt med luft og dermed bibeholder den gode smag. Her kan du blandt andet anvende en kaffedåse eller glasbeholder.

Opbevar i mørke

Opbevar dine kaffebønner mørkt, da dette er med til at forlænge kaffens holdbarhed og levetid. Her er det specielt vigtigt at undgå at opbevare kaffen i direkte sollys.

Opbevar køligt

Opbevar dine kaffebønner køligt, da varme har en negativ påvirkning på kaffe og kan minimere kaffebønnernes holdbar, hvorimod en kølig opbevaring er med til at sikre at din kaffe forbliver frisk.

HVILKE KAFFEBØNNER SKAL DU VÆLGE?

Du skal altid vælge dine kaffebønner ud fra din foretrukne brygningsmetode. Eksempelvis er espresso kaffebønner ristet så de passer til brygning under tryk i en espressomaskine, med en mere bitter smag med næsten ingen syre. Er du mere til de traditionelle mælke kaffer, som cappuccino, cafe latte og macchiato skal kaffen også have en vis styrke for at smagen ikke forsvinder i den varme mælk. Ligeledes er nogle kaffer også mere velegnet til filter og stempelkande.

Oprindelse: Minas Gerais, Brazil
Farm: ASCARIVE
Noter: Chokolade, hasselnød og røde bær
Styrke: Stærk
Brygning: Egner sig bedst til Espresso.

Oprindelse: Cajamarca, Peru
Farm: COOPAFSI
Noter: Lime, passionsfrugt, dadler and sukkerrør.
Styrke: Stærk
Brygning: Espresso, men kan også blive brugt til filterkaffe og stempelkande.

Oprindelse: Huila, Columbia
Farm: El Porvenir
Noter: Citrus, Mandler, Sten frugt
Styrke: Medium
Brygning: Filterkaffe and stempelkande

Oprindelse: Tarrazu, Costa Rica
Farm: COOPEDOTA
Noter: Nødder, karamel og kirsebær
Styrke: Medium
Brygning: Pour-over, stempelkande og coldbrew

Oprindelse: Nyeri, Kenya
Farm: RUMUKIA and KABARE
Noter: Skovfrugter, blommer, æble og sød chokolade
Styrke: Mild-medium
Brygning: Pour-over og stempelkande

Oprindelse: Caranavi, Bolivia
Farm: CIAPEC
Noter: Vanilje, nødder, melon og græskar
Styrke: Mild-medium
Brygning: Pour-over , stempelkande og coldbrew